Yhteistyötä

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas 2023

Kokoomus, Eduskuntavaalit 2023

Yhteistyötä!


Olen saanut viime päivinä useita huolestuneita yhteydenottoja alueemme ihmisiltä. Asioiden kirjo on
laaja, joka kertoo ihmisten aidosta huolesta niin tämän päivän arjessa kuin tulevaisuudestakin. Olen kovin otettu, että ihmiset lähestyvät minua, vaikka olen vasta ehdokkaana huhtikuussa pidettävissä vaaleissa. Arvostan luottamusta.

Erityisesti yksi asia on noussut monessa keskustelussa esille. Kysymys koskee sitä, mikä on eteläpohjalaisten julkisten organisaatioiden yhteistyön tila. Yksittäisiä esiin tulleita asioita on ollut useita, mutta etenkin viime aikojen vääntö uuden hyvinvointialueen hallinnon ja maakuntakeskuksen kesken eri toimitilojen kohtalosta ihmetyttää monia. Mielestäni syystäkin.

Uusi maakunnallinen hallinnon taso, hyvinvointialue, on ollut toiminnassa vajaat kaksi kuukautta. Miten uusi organisaatio on näkynyt tähän mennessä? Tuskin olen kovin väärässä, jos arvioin näkymän maakunnan ihmisille olleen pääasiassa hallinnon rakentamista – ja viime aikoina kinaa tilakysymyksistä Seinäjoen kaupungin kanssa. Veronmaksajana kysyn, olisiko jo pian aika näkyä muutakin?


En ole nykyiselläni sellaisessa roolissa, että voisin kertoa ratkaisuja näihin yksittäisiin asioihin. Demokraattisesti valitut päättäjät ovat ne, joiden tehtävänä on päätökset tehdä. Kukin organisaationsa roolin mukaisesti.


Asioita toki voidaan hoitaa näinkin, että organisaatioiden hallitukset lähettelevät toisilleen kirjeitä tai tekevät hallinto-oikeuteen oikaisuvaatimuksia toistensa päätöksistä. Tällä ehkä saadaan joidenkin kaipaamaa julkisuutta, mutta onko se oikeasti tavoite. Tuon julkisuuden luonteestakaan en ole kovin vaikuttunut. Enemmänkin vaivaantunut.


Oma tulkintani - anteeksi vain - on enneminkin se, ettei organisaatioiden johdossa olla täysin tehtäviensä tasolla, jos asioiden hoidon tapa on tämä. Pienen maakunnan yhteistä etua ei edistetä tippaakaan keskinäisellä nokitellulla.


Kiireessä kyhätyn uuden hallinnon tason tuomat ongelmat näyttäytyvät nyt ikävällä tavalla. Tuliko hyvinvointialueen hallinnosta kuntapolitiikan uusi kisailupaikka, vaikka katse pitäisi olla koko alueen yhteiseen hyvään? Kun kannusteet kokonaisuuden kannalta parhaiden ratkaisujen toteuttamiseen puuttuvat, osaoptimoidaanko asioita kokonaisuuden kustannuksella? Joku muu maksaa?


Yhden toiveen haluan kuitenkin osoittaa kaikille maakunnan keskeisille päättäjille. Teillä jokaisella on varmaan puhelin. Tehkää sillä välillä sitä, mihin se on tarkoitettu: soittakaa kavereille ja kutsukaa vaikka aamukahville. Puhukaa epäselvät asiat halki, kysykää ja tarkistakaa, rakentakaa keskinäinen luottamus.


Yhteinen näkemys ja yhteiset tavoitteet ovat koko maakuntamme etu. Päättäjien ja johtavien virkamiesten tehtävä ja velvollisuus on nämä yhteiset asiat rakentaa.


Yhteistyön terveisin
Jyrki Mäkynen

Lähde mukaan kampanjaan!

 

Tarvitsen apuasi, jotta voin olla mukana turvaamassa Suomen tulevaisuutta. Miten vain voitkin auttaa, olet tervetullut mukaan luomaan toivoa tulevaan!

Liity mukaan ›

Lähde mukaan Jyrki Mäkysen vaalikampanjaan

 

Kerro se meille ›

 

Voit anonyymisti ilmaista meille huolesi ja me lupaamme tehdä asialle jotain.

Tilaa Jyrkin kampanjakirje

Kuukausittaisesta kampanjakirjeestä kuulet tulevat tapahtumat & kampanjan ajankohtaiset kuulumiset.

Tilaa tästä ›