Voihan OKM!

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas 2023

Kokoomus, Eduskuntavaalit 2023

Voihan OKM!


Ilmastomuutos on aikamme suurin haaste. Suomi haluaa olla puhtaan energian edelläkävijä. Suomalaisten yritysten osaamisella ratkaisuja globaaleihin ongelmiin. Meillä on ratkaisuja, joilla autamme maailmaa ilmastokriisissä. Kuulostaako tutulta?

 

Tätähän me olemme toistaneet jo jonkin aikaa. Ja tämä on vielä tottakin.


Vaasan ammattioppilaitos VAMIA halusi vastata tätä ison haasteen ratkaisemiseen omalla panoksellaan. Tukena Vaasan alueen alan kärkiyritykset, globaalisitikin alallaan johtavat yritykset. VAMIAn hakemus englanninkielisen sähköalan perustutkinnosta, jossa akkuteollisuuden osaaminen oli kovaa ydintä. Siis vastausta juuri siihen, mitä juuri nyt Vaasan alueella tarvitaan.


Mutta mikä olikaan opetus- ja kulttuuriministeriön vastaus: no go! Hylkäys!


Tämän päätöksen ymmärtäminen on kovin vaikeaa. Mielestäni siinä on kaikki osa-alueet kohdallaan: alueen yritysten tarve, tulevat isot investoinnit, työpaikat, yhteistyö oppilaitoksen ja yritysten kanssa, kansainvälisyys, ratkaisuja ajankohtaiseen globaaliin haasteeseen, kasvua kansantaloudelle ja mitä vielä. Listaa voisi hyvin jatkaa.


Tämän päivän Ilkka-Pohjalaisessa ministeriön ylijohtaja selittää päätöstä. Kuulostaa todellakin selittämiseltä. Ja vielä valitettavasti kuulostaa melko ylimieliseltä selittämiseltä.


Meillä on edessä isoja haasteita. Näiden selättämiseksi tarvitaan paljon uutta ajattelua, rohkeutta ravistella olemassa olevia rakenteita ja investoida uuteen. Koulutus on menestyksemme vahva perusta. Uudistumisen rohkeus koskee myös koulutusta. VAMIAssa on kykyä ja halua tarttua uusiin mahdollisuuksiin, mutta ministeriökö tämän torppaa?


Herätys siellä OKM:ssä! Juna on liikkeellä, se ei odota nukkuvia.


Jyrki Mäkynen

Lähde mukaan kampanjaan!

 

Tarvitsen apuasi, jotta voin olla mukana turvaamassa Suomen tulevaisuutta. Miten vain voitkin auttaa, olet tervetullut mukaan luomaan toivoa tulevaan!

Liity mukaan ›

Lähde mukaan Jyrki Mäkysen vaalikampanjaan

 

Kerro se meille ›

 

Voit anonyymisti ilmaista meille huolesi ja me lupaamme tehdä asialle jotain.

Tilaa Jyrkin kampanjakirje

Kuukausittaisesta kampanjakirjeestä kuulet tulevat tapahtumat & kampanjan ajankohtaiset kuulumiset.

Tilaa tästä ›