Luottamuksesta

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas 2023

Kokoomus, Eduskuntavaalit 2023

Luottamuksesta


Viime päivinä olen törmännyt useammassakin keskustelussa tärkeään asiaa: luottamukseen.


Luottamus on kaiken toiminnan yksi keskeisimmistä perusteista. Oli sitten kyse yksilöstä, yksilöiden välisestä tekemisestä, yrityksistä tai erilaisten organisaatioiden toiminnasta; luottamus on olemisen ja tekemisen kivijalkaa.


Luottamukseen pätee erittäin hyvin se vanha totuus, että asian tärkeys ymmärretään, vasta kun se menetetään. Luottamus on arvokasta ja sen varassa moni asia tuntuu helpolta, mutta menetetty

luottamus sattuu.

 

Luottamus rakentuu puheista ja teoista, näiden kokemuksesta ja ennen kaikkea näiden yhtäläisyydestä. Ristiriita puheiden ja tekojen välillä ei rakenna luottamusta, päinvastoin. Sekin on kiistämätön totuus, että luottamuksen menettäminen on rakentamista yksinkertaisempaa. Luottamus on pitkälle joko tai.


Luottamuksen mahdollisuus kulkee jokaisen mukana koko ajan. Jokainen rakentaa luottamustaan omilla teoillaan. Omat kokemamme muiden käytöksestä joko rakentavat tai nollaavat luottamustamme. Tämän vuoksi puheiden ja tekojen, lupausten ja toteutuksen samanlaisuus on tärkeää.

 

Luottamuksella on myös laajempi ulottuvuus, jolla on valtava merkitys niin yksilölle kuin koko yhteiskunnallekin. Kyse on yleisestä luottamuksesta tulevaisuuteen. Siis tulevaisuuden uskosta, uskosta parempaan tulevaisuuteen.

 

Tänään aivan liian monella, etenkin aivan liian monella nuorella, tulevaisuuden kuva on hukassa, puhumattakaan paremmasta tulevaisuuden kuvasta. Liian monelle riittää ’kunhan vain ollaan’ - ajatus.


Ilman uskoa paremmasta tulevaisuudesta tämän päivän tekeminen keskittyy selviytymiseen ja olemiseen. Se riittää, eikä motivaatiolle ponnistella enemmän löydy merkitystä. Liian monen ajatellessa näin koko kansakunnan kehitys loppuu.


Halu ponnistella paremman tulevaisuuden puolesta on tärkeää saavutettavien tulosten kannalta. Tulokset lisäävät hyvinvointia. Ehkä vieläkin tärkeäpää se on kuitenkin yksilön itsensä kannalta. Itsensä kehittäminen, uuden oppiminen ja oman työn tulosten näkeminen vahvistavat myönteisyyden kehää. Yksilöiden halu kehittyä on pohja koko yhteisön kehitykselle. Siksi meidän jokaisen luottamus paremmasta on koko yhteiskuntamme kannalta tärkeää.


Politiikan ja poliitikkojen tehtävä on osoittaa paremman tulevaisuuden kuva ja uskottava reitti toimenpiteistä saavuttaa se. Politiikka, joka vain reagoi tämän päivän tapahtumiin tai joka perustuu muiden arvostelemiseen ja moittimiseen, ei ole kestävää. Yhteisten asioiden päättäjän paikalle pyrkiviltä on oikeus vaatia muiden parjaamisen sijaan tulevaisuutta rakentavia ratkaisuja.


Luottamus syntyy johdonmukaisuudesta. Vastuullinen päättäjä ei vältä ikävienkään asioiden sanomista, eikä anna katteettomia lupauksia saavuttaakseen asemaansa.

 

Sitä, mitä tänään teet, omistat luottamuksena huomenna.


Jyrki Mäkynen

Lähde mukaan kampanjaan!

 

Tarvitsen apuasi, jotta voin olla mukana turvaamassa Suomen tulevaisuutta. Miten vain voitkin auttaa, olet tervetullut mukaan luomaan toivoa tulevaan!

Liity mukaan ›

Lähde mukaan Jyrki Mäkysen vaalikampanjaan

 

Kerro se meille ›

 

Voit anonyymisti ilmaista meille huolesi ja me lupaamme tehdä asialle jotain.

Tilaa Jyrkin kampanjakirje

Kuukausittaisesta kampanjakirjeestä kuulet tulevat tapahtumat & kampanjan ajankohtaiset kuulumiset.

Tilaa tästä ›