Blogi

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas 2023

Kokoomus, Eduskuntavaalit 2023

Pohjalaisen ruoan puolesta


Pohjalaismaakunnat ja etenkin Etelä-Pohjanmaa on suomalaisen ruokaketjun merkittävä alue. Alueellamme tehdään lähes neljännes kaikesta Suomessa tuotetun ruoan liikevaihdosta. Olemme siis huomattavan tärkeässä roolissa Suomen sisällä. Me jokainen tarvitsemme ruokaa. Syödä pitää pääsääntöisesti joka päivä. Toisille meistä se, mitä syömme on suoranainen ideologia. Saahan se näinkin olla. Kukin suhtautukoot intohimoilla, mihin haluaa kunhan antaa toisillekin vapauden valita omansa. Mitä kukin ruokanaan syö, olkoon jokaisen henkilökohtainen valinta.

Lue lisää uusimmasta blogikirjoituksesta!

Voihan OKM!

 

Ilmastomuutos on aikamme suurin haaste. Suomi haluaa olla puhtaan energian edelläkävijä.
Suomalaisten yritysten osaamisella ratkaisuja globaaleihin ongelmiin. Meillä on ratkaisuja, joilla
autamme maailmaa ilmastokriisissä.
Kuulostaako tutulta? Tätähän me olemme toistaneet jo jonkin aikaa. Ja tämä on vielä tottakin.

Lue lisää ajatuksistani täältä!

Terve talous takaa palvelut / Ilmari Ylä-Aution kynästä

 

Jyrki Mäkysen sanoma vaalikampanjassa on oikealla ja kestävällä pohjalla. Valtion talouden tasapainoon saaminen tietyllä aikavälillä on ainoa tae sille, että suomalaisten peruspalvelut voidaan säilyttää ja niitä jopa parantaa. Palveluverkko on vaarassa revetä, ellei nyt tehdä sopeutumistoimia ja saada aikaan työllisyyttä

lisääviä uudistuksia; myös rakenteellisia uudistuksia.

 

Lue mitä muuta Ilmari Ylä-Autio kirjoittaa täällä!

Verot tappaa kasvun

 

Kiistaton välttämättömyys on valtiontaloutemme tervehdyttäminen. Tavoitteena tulee olla hallittu
useammalle vuodelle tehty suunnitelman, jolla nyt harjoitettu holtiton velkaantuminen käännetään
terveen talouden uralle.
Tämän suunnitelman tulee sisältää sekä nopeutetun kasvun mahdollistamista että kaikkien menojen
kriittistä arviointia ja tärkeysjärjestykseen laittamista. Lue lisää!

Yhteistyötä!

 

Mikä on eteläpohjalaisten julkisten organisaatioiden yhteistyön tila. Yksittäisiä esiin tulleita asioita on ollut useita, mutta etenkin viime aikojen vääntö uuden hyvinvointialueen hallinnon ja maakuntakeskuksen kesken eri toimitilojen kohtalosta ihmetyttää monia. Mielestäni syystäkin. Lue lisää!

Älä tapa lypsävää lehmää


Hyvä Joku, jolla on ehtymätön kasa rahaa: jos tunnistat itsesi, tule esiin!


Meidän päättäjissä on päässyt vallalle ajattelu, että kaikki eteen tulevat ongelmat ratkaistaan valtion kustannuksella. Siis viime vuosina kasvavasti velkaa lisäämällä. Joillekin tämä on jopa arvovalinta. Valtion piikkiin -ajattelussa maksajana on se Joku. Mitä tämä tarkoittaa? Lue lisää!

Hyvinvointia ihmisille vai valtiolle?

 

Hyvinvointiyhteiskunnan idea on kaunis. Jokainen antaa omastaan yhteiseen pottiin, jolla hoidetaan
kaikkien yhteiset perustarpeet, rakennetaan tulevaa ja huolehditaan niistäkin, jotka eivät itse siihen
kykene. Tulemana säälliset elämisen olosuhteet kaikille.

Lue lisää!

Luottamuksesta


Viime päivinä olen törmännyt useammassakin keskustelussa tärkeään asiaa: luottamukseen. Luottamus on kaiken toiminnan yksi keskeisimmistä perusteista. Oli sitten kyse yksilöstä, yksilöiden välisestä tekemisestä, yrityksistä tai erilaisten organisaatioiden toiminnasta; luottamus on olemisen ja tekemisen kivijalkaa. Luottamukseen pätee erittäin hyvin se vanha totuus, että asian tärkeys ymmärretään, vasta kun se menetetään. Lue lisää!

Paikallisesta sopimisesta


Ilkka-Pohjalaisen tekstiviestipalstalla (su 11.12.) pyydettiin minua kertomaan paikallisen sopimisen merkityksestä nykytilanteessa ja mikä sen estää?

Paikallisen sopimisen, siis työpaikalla asioista päättämisen, lisäämisestä on puhuttu Suomessa vuosia. Lähes kaikki työmarkkinatoimijat ovat yhtä mieltä, että työpaikalla sopimisen lisääminen on hyväksi kaikille. Miten se käytännössä toteutetaan, jakaakin sitten jo mielipiteet. Lue lisää!

Väkivaltaa kaduilla  -  olemmeko toimettomia?

 

Viime aikoina olemme saaneet lukea eri medioissa huolestuttavista tapahtumista etenkin pääkaupunkiseudun kaduilla. Silmitön väkivalta nuorten, jopa lasten tekemänä, toisinaan jopa satunnaisiin vastaantulijoihin on pysäyttävää luettavaa. Lue lisää!

Opiskelijoiden asumistuesta

 

Eräältä nuorelta tuli huolestunut viesti koskien Kokoomuksen kantaa opiskelijoiden asumistukeen. Huoli liittyy Kokoomuksen vaihtoehtobudjetin ehdotukseen harkittavaksi opiskelijoiden rajaamista yleisen asumistuen piiristä takaisin opintotuen asumislisän piiriin.Tärkeä asia, joka on hyvä asettaa ensin isompaan kehykseen. Lue lisää!

Poliitikotko päättämään palkoista?

 

Viime viikon SAK:n puheenjohtajapaneelin jälkeen on riittänyt puhetta minimipalkan tasosta. Mikä olisi oikea taso? 3000 € kuukaudessa vai joku muu? Kaikkihan me toivomme parempia palkkoja, kaikille. Onneksi sen eteen voi jokainen tehdä osansa; työelämän varsinaiset osapuolet lisää tuottavuutta ja parempaa työelämää, poliitikot parempia toiminnan mahdollisuuksia yrityksille. Lue lisää!

Työt odottavat tekijöitään

 

Äänestäjä lähetti huolensa siitä, miten vastata jatkuvaan työvoimapulaan alueemme yrityksissä.
Kiitos huolen esittämisestä.
Kysymys on iso ja erittäin ajankohtainen. Kuten kysyjä viestissään totesi, työvoimapula on akuutti ja
etenkin alueemme metalliteollisuus on kärsinyt tekijöiden pulasta jo pitkään. Lue lisää!

 

Kampanja avattu virallisesti!

 

Eilen lauantaina 19.11. Seinäjoen Torikeskuksessa pidettiin vaalikampanjani virallinen avaus. Kiitos kaikille paikalla olleille! Oli hienoa nähdä teidät ihan jokainen.

 

Syksyn flunssa-aalto piti monia poissa tilaisuudessa, mutta kiitos kannustavista viesteistänne sairastuviltanne! Lue lisää!

Isäinpäivän aikaan


Marraskuun toinen sunnuntai ja isäinpäivä. Isänä ja pappana saa jälleen olla läheisten huomion kohteena. Minä minulle maailman tärkeimpien ihmisten huomion kohteena. Omaa isääni muistan tänään kynttilällä Ilmajoen hautausmaalla ja lämpimillä ajatuksilla mielessäni.
Lue lisää!

Kolme teesiä talouden tasapainottamiseksi

 

Suomen talous on haastavassa tilanteessa. Mikäli jatkamme samalla tavalla, kuten talouttamme on viimeiset vuodet hoidettu, ajaudumme yhä syvemmälle kriisiin.

 

Kuuntele minun kolme teesiä talouden tasapainottamiseksi täältä!

Pohjalaisuus ja alueemme tulevaisuus

 

Olen suomalainen eteläpohjalainen. Suomalaisuus ja eteläpohjalaisuus on minulle juurevuutta, oman historiansa tuntemista ja tunnustamista. Se on isänmaallisuutta, yrittäjämäistä asennetta, luottamusta ja sanansa pitämistä, tekoja. Lue lisää!

 

Miksi juuri nyt?
 

Lähdin ehdokkaaksi pitkän ja syvällisen pohdinnan jälkeen. Miksi juuri nyt? Miksi en vain voinut jäädä seuraamaan sivusta? Katso videoni!

Ajatuksiani nykytilasta

 

Mitkä asiat minua huolettaa. Miksi en voi vain jäädä seuraamaan sivusta. Katso videoni!

Miksi terve, tasapainoinen talous on tärkeä?

 

Kolme syytä siihen, miksi terve & tasapainoinen talous on niin kovin tärkeä. Katso videoni!

Lähde mukaan kampanjaan!

 

Tarvitsen apuasi, jotta voin olla mukana turvaamassa Suomen tulevaisuutta. Miten vain voitkin auttaa, olet tervetullut mukaan luomaan toivoa tulevaan!

Liity mukaan ›

Lähde mukaan Jyrki Mäkysen vaalikampanjaan

 

Kerro se meille ›

 

Voit anonyymisti ilmaista meille huolesi ja me lupaamme tehdä asialle jotain.

Tilaa Jyrkin kampanjakirje

Kuukausittaisesta kampanjakirjeestä kuulet tulevat tapahtumat & kampanjan ajankohtaiset kuulumiset.

Tilaa tästä ›