Pohjalaisuus ja alueemme tulevaisuus

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas 2023

Kokoomus, Eduskuntavaalit 2023

Pohjalaisuus ja alueemme tulevaisuus

 

Olen suomalainen eteläpohjalainen. Suomalaisuus ja eteläpohjalaisuus on minulle juurevuutta, oman historiansa tuntemista ja tunnustamista. Se on isänmaallisuutta, yrittäjämäistä asennetta, luottamusta ja sanansa pitämistä, tekoja. Olen asunut Etelä-Pohjanmaan lisäksi Vaasassa, Lappeenrannassa ja Helsingissä, tehnyt töitä Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, Brysselkin on tullut tutuksi, mutta aina paluu Etelä-Pohjanmaalle on paluu kotiin.

Etelä-Pohjanmaa on Suomen suomalaisin maakunta. Meillä, jopa nopeammin kuin muualla, väki vanhenee ja siten vähenee.

 

Jotta tämä hieno alue pysyy elinvoimaisena ja paranee entisestään, tarvitaan ihmisiä, jotka haluavat muuttaa tänne. Osaaminen, kansainvälistyminen ja kasvu ovat keskenään riippuvaisia. Meidän vahvuutemme ja vahva perintö on päivitettävä tähän aikaan. Nykyaikainen pohjalaisuus luo erinomaisen menestymisen pohjan; yrittelijäisyys, periksiantamattomuus, isosti ajattelu, kansainvälisyys.

 

Alueemme kehityksen turvaamiseksi on äärettömän tärkeää huolehtia, että alueellamme on tässä ajassa kilpailukykyistä ja tulevaisuuden tekijöitä kiinnostavaa koulutusta. Vetovoimainen toisen ja korkean asteen koulutus on keskeinen keino nuorten pitämisessä ja saamisessa alueelle.

 

Koska emme ole maailman napa, yhteydet maailmalta tänne ja täältä maailmalle ovat elintärkeitä niin alueen asukkaille kuin yrityksellekin. Tämä tarkoittaa niin fyysistä liikkumista kuin toimivia digitaalisia yhteyksiä.

 

Pohjanmaa on osa Suomen elinvoimaisinta kasvukäytävää. Meidän kannalta tärkeää on se, ettei tuo kasvun käytävä pysähdy Tampereelle. Siksi nopea ja luotettava raideliikenne pohjalaismaakunnista Tampereen kautta Helsinkiin on alueemme elinvoiman kannalta välttämätöntä. Vaasan lentokenttä koko aluettamme palvelevana maakuntakenttänä on elintärkeä yhteyksissä maamme rajojen ulkopuolelle. Siksi maakuntien sisäinen syöttöliikenne Vaasan kentälle pitää järjestää entistäkin toimivammaksi. Alueemme tuleva menestys ei ratkea alueen sisäisessä kisailussa, vaan koko alueen kilpailussa muiden alueiden kanssa, myös maamme rajojen ulkopuolella.

 

Itseensä luottavat, vahvan identiteetin ja historiansa tuntevat pohjalaiset sietävät kyllä erilaisuuttakin. Asenteemme tänne muualta tulevia kohtaan on muuttunut, mutta sitä on edelleenkin jalostettava. Me tarvitsemme alueellemme uusia tekijöitä niin Vaasan kasvavan energiaklusterin vahvistamiseksi, eteläpohjalaisten yritysten osaamisen hyödyntämiseksi kansainvälisille markkinoille kuin Kaskisten metsäteollisuusinvestoinnin toteuttamiseksikin. Uudet, ulkopuolelta tulevat ihmiset tekevät meistä ja alueestamme entistäkin vahvemman.

 

Kyllä me pärjätään!

Lähde mukaan kampanjaan!

 

Tarvitsen apuasi, jotta voin olla mukana turvaamassa Suomen tulevaisuutta. Miten vain voitkin auttaa, olet tervetullut mukaan luomaan toivoa tulevaan!

Liity mukaan ›

Lähde mukaan Jyrki Mäkysen vaalikampanjaan

 

Kerro se meille ›

 

Voit anonyymisti ilmaista meille huolesi ja me lupaamme tehdä asialle jotain.

Tilaa Jyrkin kampanjakirje

Kuukausittaisesta kampanjakirjeestä kuulet tulevat tapahtumat & kampanjan ajankohtaiset kuulumiset.

Tilaa tästä ›