Terve talous takaa palvelut / Ilmarin kynästä

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas 2023

Kokoomus, Eduskuntavaalit 2023

Terve talous takaa palvelut / Ilmari Ylä-Aution kynästä

 

Jyrki Mäkysen sanoma vaalikampanjassa on oikealla ja kestävällä pohjalla. Valtion talouden tasapainoon saaminen tietyllä aikavälillä on ainoa tae sille, että suomalaisten peruspalvelut voidaan säilyttää ja niitä jopa parantaa. Palveluverkko on vaarassa revetä, ellei nyt tehdä sopeutumistoimia ja saada aikaan työllisyyttä lisääviä uudistuksia; myös rakenteellisia uudistuksia.


Demarit on valinnut sammutettujen ”lyhtyjen taktiikan”; valtion talouden ongelmat ikään kuin peitetään epämääräisten työllisyyttä edistävien toimien alle. Demarit pelaavat puheenjohtajan karisman varassa. Vaalitaistelussa on tuotava selkeästi esiin demarien taktiikka ja vastattava siihen uskottavalta asiapohjalta, kuten Jyrki tekee.


Kansalaisten huoli omasta ja lähipiirin terveydestä nousee vaalien avainasioiksi. Hyvinvointialueet eivät pysty ratkaisemaan terveydenhuollon ongelmia yksin. Uudistus painottui, kuten Kokoomus toi aikanaan totesi, rakenteisiin.
Hyvinvointialueiden ongelmana on talouden riittämättömyys. Talous on päällimmäisenä murheena, jolloin hoidon kehittäminen, jonojen purkaminen ja henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen jäävät helposti sivuosaan.


Kokoomus esitti aikanaan ja vaatii nyt, että hyvinvointialueiden rinnalla tarvitaan yksityisiä toimijoita. Ilman yksityisen sektorin mukaan tuloa hyvinvointialueet ikään kuin tukehtuvat. Potilaita ei ehditä hoitamaan ajoissa, jonot kasvavat ja kansalaisten luottamus suomalaiseen terveydenhuoltoon rapistuu.


Olen Jyrkin kanssa samaa mieltä siitä, että yksityinen sektori on otettava mukaan ja kelakorvaukset palautettava. Näin voidaan potilaita ohjata palveluseteleiden avulla yksityisten palveluiden piiriin, jolloin julkisen terveydenhuollon taakka kevenee.

 

Vasemmisto vastustaa, mikä ilmentää yleistä vastenmielisyyttä yksityistä terveydenhuoltoa kohtaan. Yritteliäisyyttä on kaikin tavoin edistettävä. jotta saadaan uusia työpaikkoja. Tämä on Jyrki Mäkysen tunnettu leipälaji.

 

Jyrki Mäkysen vaalisanomasta löysin ainakin seuraavia tärkeitä pointteja: valtion taloutta on sopeutettava kahden vaalikauden aikana, ehkä jo nopeammin, työllisyyttä on parannettava, jolloin saadaan lisää tuloja palveluiden tuottamiseen, heikommista on pidettävä huolta, eli sopeutukset eivät kohdistu peruspalveluihin. Koulutuksen on saatava lisäresursseja.

 

Paljon muutakin hyvää Jyrki Mäkysen kampanjaan sisältyy. Vielä ehtii kuuntelemaan ja keskustelemaan.


Ilmari Ylä-Autio
VT, Seinäjoen kaupungin valtuuston jäsen

Lähde mukaan kampanjaan!

 

Tarvitsen apuasi, jotta voin olla mukana turvaamassa Suomen tulevaisuutta. Miten vain voitkin auttaa, olet tervetullut mukaan luomaan toivoa tulevaan!

Liity mukaan ›

Lähde mukaan Jyrki Mäkysen vaalikampanjaan

 

Kerro se meille ›

 

Voit anonyymisti ilmaista meille huolesi ja me lupaamme tehdä asialle jotain.

Tilaa Jyrkin kampanjakirje

Kuukausittaisesta kampanjakirjeestä kuulet tulevat tapahtumat & kampanjan ajankohtaiset kuulumiset.

Tilaa tästä ›